ICT

Handige tips voor beginnende ICT’ers

Home  >>  Uncategorized  >>  Handige tips voor beginnende ICT’ers

Inmiddels zijn er al ruim meer dan 300.000 ICT’ers in Nederland. De vraag naar ICT’ers is er maar hoe zorg jij ervoor dat jij aangenomen wordt? Of wacht… heb jij helemaal geen zin om voor een baas te werken? Word dan zzp’er! In dit artikel ga ik je handige tips geven hoe jij nog beter en handiger wordt in jouw beroep. 

Community 

Het is altijd goed om jezelf te gaan betrekken bij een community. Je kan bijvoorbeeld lid worden van de Young Creators groep. Dit is een hele populaire Facebook groep met maar liefst 30.000 leden. Dagelijks worden hier oproepen geplaatst voor hulp, banen, samenwerking etc. Er zit vast wel iets handigs voor jouw erbij! Ben jij geen fan en liefhebber van Facebook? Check dan ook eens de site van Meetup. Meetup is een platform om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. Bij Meetup zijn er heel veel verschillende groepen met verschillende onderwerpen. Kijken dus! 

Altijd blijven leren 

ICT’er zijn is een heel mooi en breed beroep. Als ICT’er kan je heel veel kanten op. Je kan bijvoorbeeld een website bouwer worden of een systeembeheerder. Het is belangrijk om iets te vinden wat jij echt leuk vind om te doen. Op het internet zijn er heel tutorials over nieuwe onderwerpen. Als je tijd over hebt naast het werken zal ik zeker het hierin investeren. Je bijscholen in nieuwe onderwerpen kan nooit kwaad. Zo verrijk jij je kennis op het vakgebied en je leert ook nog eens iets nieuws. 

Werkbenodigdheden 

Je laptop en het internet is essentieel als ICT’er. Heb jij een trage laptop? Fix dit onmiddellijk! Is je internet heel traag? Zoek uit waar het probleem is. Vaak komt het door je provider dat het internet traag is. Heb jij wel eens gehoord van zakelijk glasvezel? Glasvezel internet is momenteel een van de snelste internet soorten die er is. De upload- en download tijd is zelfs even snel. Check www.glasvezel-offerte.nl voor meer informatie over glasvezel. 

Ik hoop dat deze tips een beetje nuttig voor je waren. Heb jij ook nog handige ideeën? Laat het mij weten!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.