ICT

Pas als solliciterende ICT’er je CV aan

Home  >>  ict  >>  Pas als solliciterende ICT’er je CV aan

Het wordt vaak gezegd door recruiters: ICT’ers hebben meestal een ellenlang CV. Een CV van tien kantjes is niet uitzonderlijk. Dit komt omdat vooral de kennis en niet alleen de ervaring op het CV wordt gezet. Daarom is het als solliciterende ICT’er verstandig om je CV in te korten.

Ellenlange CV’s

Recruiters hebben het al niet makkelijk, soms komen er op een vacature honderden sollicitaties binnen. Al deze sollicitaties behandelen kost al veel tijd als elke sollicitatie één kantje CV en een motivatie zou bevatten. Moet je nagaan als je ICT recruiter bent en honderden CV’s binnen krijgt waarvan elk stuk tien kantjes bevat. Dit zou een veel te grote klus zijn. Nu is het wel vaak zo dat het aantal vacatures op ICT functies vaak niet erg hoog is, maar dan nog is dit te veel van het goede.

Kennis boven ervaring

De reden van dit uitgebreide CV is dat ICT’ers over het algemeen vaak vertellen wat ze kennen en niet wat ze kunnen. Het vermelden van kennis lijkt veel belangrijker dan het vermelden van de ervaring bij de gemiddelde ICT’er. Er worden hele opsommingen gemaakt van cursussen die ze hebben gehad, met hoeveel systemen ze hebben gewerkt en hoeveel certificaten ze hebben. Ook opleidingen zijn enorm belangrijk voor deze groep. Natuurlijk is kennis belangrijk, maar een recruiter of werkgever heeft niet heel veel aan hele opsommingen hiervan. Een lijst van de gevraagde ervaring en competenties is veel belangrijker. Ook een foto en een persoonlijk profiel doen erg veel.

Inkorten CV

Herken je jezelf in het ellenlange CV? Kort je CV dan in als je gaat solliciteren, dit is voor iedereen prettiger. Zet de gevraagde kenmerken bovenin en doe een foto bij je CV. Dit is onbewust toch erg belangrijk voor een werkgever. Zet eventueel ook op je CV wat je hobby’s en interesses zijn. Persoonlijkheid en ervaring is net zo belangrijk, al dan niet belangrijker, dan pure kennis. Ben je werkgever en zit je niet te wachten op een ingewikkeld sollicitatieproces? Besteed je ICT dan uit, dit scheelt een hoop moeite. Als je je netwerkbeheer laat uitbesteden hoef jij zelf de ICT’er niet uit te kiezen.


Comments are closed.