ICT

Applicatie ontwikkeling: zelf doen of uitbesteden?

Home  >>  ict  >>  Applicatie ontwikkeling: zelf doen of uitbesteden?

Hoe belangrijk apps zijn hoef je niet meer uit te leggen. Wanneer je in een openbare ruimte komt zoals de trein of een bushalte, zit of staat iedereen met een telefoon in de hand. De apps worden een hele dag door gebruikt en er valt enorm veel geld te verdienen.
Applicatie ontwikkeling is daarom een belangrijke factor. Het ontwikkelen van eenvoudige apps kan je zelf doen. Voor het ontwikkelen van apps is een bepaald stappenplan nodig.

Waar moet je op letten bij het maken van een app?

Allereerst moet er een duidelijke plan gemaakt worden. Je moet berekenen hoeveel geld je nodig hebt en wat het op gaat leveren. Ook zijn er bepaalde vaste kosten die vast staan. Ook is het van belang om vooraf te weten wat het gaat opleveren. Als je een klein marktonderzoek doet naar de concurrentie en verwacht wat het op gaat leveren dan heb je ook een duidelijk beeld voor jezelf.

Als je een Android app gaat bouwen dan hoort niet alleen de techniek maar ook het design bij de vormgeving van de app. Specifiek voor apps maakt Google richtlijnen om zodat de gebruikservaring optimaal blijft. Houd hier dus rekening mee. Bij de Apple store geldt dat de apps eerst gekeurd worden.
Maak de app voor veel verschillende toestellen.

Een andere belangrijke tip is het optimaliseren van de app voor snelheid. De smartphone apps hebben zo’n 80% marktaandeel op de Nederlandse markt. Er zijn zeer verschillende toestellen die op Android draaien. Het is daarom van belang dat zowel een snelle als een langzame smartphone de app goed laadt. Hetzelfde geldt voor de scherm grote en van kleine smartphones.

Applicatie ontwikkeling uitbesteden

Natuurlijk kan je ook een app laten maken. Applicatie ontwikkeling is bijvoorbeeld een specialiteit van GlobalOrange. Zij hebben app ontwikkelaars in huis die zowel een apps maken voor iOS als voor Android. Ook is het mogelijk om op een crossplatform te ontwikkelen zodat het voor elk soort besturingssyteem mogelijk is om te app te kunnen gebruiken. Wil je dus een uitgebreide app of heb je geen zin om het zelf te maken? Laat de applicatie ontwikkeling dan over aan de experts!


Comments are closed.