ICT

ICT Payrolling

Home  >>  ict  >>  ICT Payrolling

 

boekhoudenIn verscheidene branches is payrolling erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de Horeca, waar men al jaren lang erg actief gebruik maakt van Payrolling. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook de bouw, de uitzendbranche en de detailhandel sectoren waar veel gebruik wordt gemaakt van payroll services.

Opvallend is dat payrolling de laatste tijd ook in de ICT branche een ware opkomst heeft gemaakt. In de ICT sector zijn steeds meer ondernemers die er voor kiezen om ICT’ers voor een bepaald project of voor een bepaalde periode in dienst te nemen door middel van payroll services. Wanneer werkgevers ervoor kiezen om werknemers in dienst te nemen via payrolling, biedt dat een bepaalde zekerheid voor zowel werkgever als werknemer. De werkgever heeft namelijk minder papierwerk en administratieve werkzaamheden en werknemers hebben een grotere garantie dat ze daadwerkelijk uitbetaald worden.

De ICT branche is erg competitief , waarbij het voor werkgevers vaak belangrijk is om zich volledig te richten op de corebusiness. Zaken zoals loonadministratie leiden vaak erg veel af, waardoor er minder focus kan worden gelegd op de corebusiness. Daarom besluiten veel ICt bedrijven om in deze gevallen voor payroll diensten te kiezen, zodat ze zich meer op de kernactiviteiten van het bedrijf kunnen richten.

Ondanks dat het voor bedrijven vaak lijkt alsof het een grote stap is, omdat het personeel op papier onder een andere naam komt te werken, is er eigenlijk weinig verschil op de werkvloer. Alleen zullen de loonstrookjes voortaan vanuit een andere party komen. Daarnaast ben je er  als werknemer van verzekerd dat je met bepaalde arbo problemen bij iemand terecht kunt die meer ervaring en expertise heeft.

 


Comments are closed.