ICT

een opfrissende computertraining?

Home  >>  ict trainingen  >>  een opfrissende computertraining?

Voor sommige mensen is het handelen met de computer eerder een last dan handigheid.
En voor veel werkgevers is het een doorn in het oog. Het personeel kan onhandig zijn met de computer en dit kost de ondernemer weer meer uren.
Vooral de oudere generatie heeft moeite met de ICT ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Zo worden er tegenwoordig ook tablet cursussen gegeven door jonge ict-studenten aan 55-plussers.
Een computer cursus kan dus zeer verhelderend zijn. Over het algemeen worden de meeste computercursussen gegeven in de vorm van office trainingen en Windows trainingen.

Office training

De office training bestaat vooral uit een cursus Excel, een cursus Word, een cursus PowerPoint of een cursus Outlook. Het kan nooit kwaad om zo’n cursus te volgen aangezien er in deze programma’s veel sneltoetsen verwerkt zitten die zeer handig en tijdsbesparend kunnen zijn. Veel van de mensen die met deze programma’s werken kennen deze sneltoetsen niet en dus is er nog ruimte voor tijdsbesparing.

Systeemtraining

Naast office trainingen zijn er ook systeemtrainingen. Deze trainingen zijn er op verschillende moeilijkheidsgraden en met verschillende doeleinden. Dit kan dus zowel van een gebruiker tot een systeembeheerder zijn.
Met een online Microsoft Training kunt u veel frustratie besparen wanneer u achter de computer zit en uitgebreide kennis op doen.

Inhoud van een office training

Voor het volgen van bijvoorbeeld een cursus word is het Officepakket niet vereist. Een computer met een internetverbinding is voldoende om uw kennis bij te spijkeren. De cursus start met een kennistest. Op basis van deze test wordt het niveau gemeten en waar de individuele leerbehoeften liggen.   Wanneer de cursus is volbracht kan een toets gedaan worden waarmee u zichzelf MOS mag noemen. MOS staat voor Microsoft Office Specialist.


Comments are closed.