ICT

Je wifi problemen oplossen

Home  >>  Wifi  >>  Je wifi problemen oplossen

Als je thuis wifi problemen met Ziggo hebt wil je die natuurlijk zo snel en eenvoudig mogelijk oplossen. Een goede wifi verbinding is immers de ideale manier om soepel gebruik te kunnen maken van je apparaten, zoals je printer, computer en tablet. Bovendien kun je door thuis je wifi te gebruiken voor je mobiele telefoon flink besparen op het datagebruik. Dat is dus goed voor je portemonnee. Soms komt het echter voor dat je niet overal in huis een goede ontvangst hebt. Wij geven je daarom graag een aantal tips waarmee je je wifi problemen kan oplossen.

De juiste plek voor je modem

Eén van de belangrijkste dingen als het gaat om een goede wifi verbinding is natuurlijk het modem. Dit kastje zorgt er voor dat het wifi signaal wordt doorgeven en daarom moet het dan ook op een goede plek in je huis staan, zodat hij het signaal optimaal kan uitzenden. Hiervoor is het van belang dat hij onderweg geen hindernissen tegenkomt die het signaal kunnen tegenhouden of zelfs helemaal blokkeren. Zorg er daarom voor dat je het modem op een open plek in je huis zet en dus niet in een (meter)kast, achter elektrische apparaten of bijvoorbeeld een verwarming. Door hem minstens 30 cm van muren en plafonds te plaatsen, kan je modem zijn werk nog beter doen.

Is het signaal sterk genoeg?

Veel huizen zijn tegenwoordig voorzien van stevige betonnen muren en vloeren. Natuurlijk is dat erg handig voor de constructie en stevigheid van je huis, maar voor je wifi is het vaak een extra barrière. Als dit in jouw woning het geval is, is het raadzaam om een wifi repeater te plaatsen. Deze pakt het wifi signaal op van het modem en zendt het verder door je huis. Zo heb je ook ver van het modem af voortaan een goede wifi verbinding.

Externe apparaten en signalen kunnen jouw wifi beïnvloeden

Je wifi problemen met Ziggo kunnen ook ontstaan simpelweg door invloeden van andere apparaten. Zo is het bekend dat bijvoorbeeld draadloze muizen en telefoons het wifi signaal ernstig kunnen verstoren. Ook kan je wifi worden afgezwakt door babyfoons die dezelfde frequenties gebruiken of door het wifi signaal van je buren. Om dit probleem te omzeilen kun je er voor kiezen om zelf een andere, minder gebruikte frequentie te gaan gebruiken.


Comments are closed.