ICT

Verhuren van software licenties via de cloud

Home  >>  ict  >>  Verhuren van software licenties via de cloud

Steeds meer vooraanstaande softwarebedrijven stappen over naar een huurformule van software via de cloud. Deze markttrend kan waarschijnlijk goed helpen bij het beheren van softwarelicenties. Dat is namelijk altijd een heel gedoe. logo-adobe

Wanneer u bijvoorbeeld de website van Microsoft raadpleegt, ziet u al snel dat er honderden pagina’s over de omgang van softwarelicenties zijn. Deze materie is vaak erg complex, daarom zijn er verschillende toepassingen die het licentiebeheer wat gemakkelijker kunnen maken. Bedrijven die applicatiebeheer diensten aanbieden, sturen vaak aan op cloud oplossingen. Software gigant Adobe heeft zo bijvoorbeeld sinds kort een huurformule van zijn software via de cloud ingevoerd.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor bij bedrijven dat er ontwikkelingen zoals ‘Bring Your Own Device’ worden doorgevoerd. Hierbij mag u bijvoorbeeld een office-licentie van het bedrijf op uw prive-laptop installeren, maar mag u deze alleen gebruiken als de software alleen op het werk gebruikt wordt. Daarnaast worden er thuis ook vaak bepaalde software pakketten geinstalleerd, die vervolgens alleen de ‘home-licentie’ hebben en die dus niet voor zakelijke doeleinden mogen worden gebruikt. Dit maakt het voor de gebruiker vaak erg ingewikkeld en complex.

Ook door het gebruik van apps die uit app stores worden gehaald, wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om inzicht te blijven houden op het gebied van de gebruikte applicaties.

Bij Cloud oplossingen hoeft u zich niet druk te maken om licenties. U maakt gebruik van een ‘Huur&gebruik’ principe, waarbij u zelf kunt kiezen welke applicaties u precies wilt gebruiken. Hierdoor heeft u een duidelijk overzicht van alle applicaties die in het bedrijf gebruikt worden, wanneer deze geupdate moeten worden wat het gehele softwaregebruik precies kost.


Comments are closed.