ICT

Voorbereiden op je IT sollicitatie

Home  >>  ict vacatures  >>  Voorbereiden op je IT sollicitatie

Er gaan veel dingen fout bij de sollicitatie in de IT. Er is nog altijd redelijk veel vraag naar IT-personeel zoals web ontwikkelaars.  Toch gaat er veel fout bij de sollicitatie, en dan gaat het niet over dingen als een IT opleiding.  Vaak zijn het juist de simpele dingen die eraan ontbreken.

Hieronder staan een aantal aspecten waarin sollicitanten in de voorbereiding vaak nog hopeloos falen.

Breed aanpakken

Er is geen strategie onder de IT’ers. Er wordt heel breed gezocht onder de baangerelateerde websites. Uren per dag wordt er geselecteerd. Uiteindelijk komt echter maar een klein gedeelte voort uit deze jobsites.

Onderzoek

Er wordt vaak gefaald in een goede voorbereiding. Een klein onderzoek naar de activiteiten en strategie van de werkgever zorgt ervoor dat je geïnteresseerd overkomt. Ook wordt er niet of nauwelijks ge-netwerkt. Wanneer jij aangeeft iemand goed te kennen zal hier bij deze persoon informatie over je opvragen. Het is dan ook goed om veel te netwerken in de bedrijfstak waarin je wilt werken.

Online aanwezigheid

Als IT’er is alle online activiteit een ervaring voor jezelf. Zorg er dan dus ook voor dat je laat zien veel bezig te zijn door verscheidene online accounts te hebben. Bijvoorbeeld een simpele WordPress-account geeft al aan dat jij je bezig houdt met websites.


Comments are closed.