ICT

Microsoft en Windows nog steeds onmisbaar

Home  >>  software  >>  Microsoft en Windows nog steeds onmisbaar

Microsoft wordt door Nederlanders nog steeds als een onmisbaar merk gezien. Dit geld ook voor Windows. Apple heeft deze status nog niet bereikt en kan volgens veel Nederlanders nog steeds worden gemist. Samsung en Android worden ook hoog gewaardeerd. De IPhone legt het nog af tegen Nokia.

Hardware

In de categorie hardware staat Apple wel op nummer een als bedrijf. Toch komen ze daarmee ook niet in de totale lijst van onmiskenbare merken.  In deze lijst staan wel Windows, op plaats 22 en Microsoft op plaats 42. Andere software of techmerken in de lijst zijn Facebook, TomTom, Gmail, Samsung, Hotmail, KPN, Youtube en Android.

Deze lijst geeft dus aan dat veel mensen nog puur draaien op Microsoft. Zo blijken programma’s als Microsoft Office ook onder de bedrijven nog ongekend populair. Daarom is bijvoorbeeld een computertraining voor Excel nog onmisbaar, omdat hier redelijk gecompliceerde werkzaamheden mee kunnen worden uitgevoerd.

Google docs

De nieuwe tegenhanger van dit pakket is Google docs. Hier was het eerst de mogelijkheid om online je documenten te bewerken. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijkertijd een document bewerken. Misschien maakt Apple wel de fout om hun software alleen op hun eigen hardware beschikbaar te stellen, terwijl dit alles toch een tandje duurder is.


Comments are closed.